Wednesday, October 27, 2010

Makanan Korea yg aku NAK sgt makan!

Cter korea part yg paling best tgok ialah masa makan!! saper2 yg xpenah tgok cter korea sile ke blog sebelah..ehehe.

aku ni mmg trliur babas la klo tgok diaorg makan...bole trmimpi2...diaorg nye makanan ni best2 [mcm la penah rse..huhu]..meh nk gtaw ape makanan2 yg slalu aku tgok diaorg neyy makan dan aku NAK sgt makan...

1. Nasi goreng [Bibimbap]..klo korg perasaan diaorg amek nasik putih yg still berasap tu gaul ngn mcm2 sayur, seasoning, pastu lauk2 sket..lepas gaul terus leh makan..perhh!



2. Kimbap [gulung nasik dlm rumpai laut]
Kimbap ni makanan nutritious so yg ni biasenye scene kt skolah..mesti mak2 akan bekalkan lunchbox anak2 dier ngn kimbap..besh!



3. Tteokbokki [kek beras goreng]
Tteokbokki ni lebih kurang mcm snack la bg diaorg..kt tepi2 jalan pon ade jual..bole makan panas2..wah!



4. Ssangchu, Gaenip and Bulgogi [bungkus daging,sayur jeruk ngan daun 'ssangchu'
aka lettuce. Makanan ni memang terbaek ah! memula bakar bulgogi [daging perap ngn sos, pastu amek daun 'ssangchu' then letak daging, gaenip [sejenis sayur yg di jeruk sos pedas], then makan!! terangkat!!



5. Ramen aka Maggi Mee
Apesal maggi diorg nampak lg besh haa? klo korg perasan diaorg makan lapik ngn tudung periuk jerr..selambe! ak pon try lah wat jgk..amek feel..pakai chopstick bagai..ahaha!



Banyak lg sebenarnye tp lupe la nme nye..setakat ni je lah makanan2 yg aku explore dlm ratus2 cter korea yg penah aku tgok..=)

2 comments:

Zaty Rosli said...

wah~...mashita~...

Yusliana Yusof said...

terliur baca .. terbaekkkk ...